Ambassade en Consulaat van België in Turkije

België in Turkije

Welkom op onze website!

 

De Ambassade van België in Ankara is verhuisd ! 

Voor ons nieuwe adres, zie hier

 

COVID-19 - Reisbeperkingen

De COVID-19 pandemie heeft vele gevolgen, waaronder op reizen tussen België en Turkije.

Wat België betreft, is reizen naar Turkijë ten zeerste afgeraden. Bovendien blijven de grenzen van België tot nader order gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken.

Informeer je 

Om de meeste recente informatie te verkrijgen, gelieve de volgende bronnen regelmatig te willen raaplegen: 

Deze documenten worden regelmatig bijgewerkt met de laatste beschikbare informatie. 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op ankara@diplobel.fed.be of istanbul@diplobel.fed.be. Hou ook onze Facebook-pagina in de gaten.

 

 

Nieuws

30 dec

Morgen, 31 december, loopt het zesde mandaat van België in de VN-Veiligheidsraad (VNVR) ten einde. Twee en een half jaar eerder had ons land de steun gekregen van niet minder dan 181 landen om twee jaar lang aan te schuiven aan de hoefijzertafel van het belangrijkste orgaan voor internationale vrede en veiligheid. België is tijdens die twee jaar actief geweest in alle dossiers op de agenda van dit orgaan.

23 dec

België steunt de activiteiten van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Syrië met een bijdrage van 2 miljoen euro in het kader van de oproep van de organisatie voor 2020 aan het land. Het optreden van het ICRC is van essentieel belang en door zijn neutrale en onafhankelijke humanitaire aanpak, in overeenstemming met het mandaat dat staten aan het ICRC hebben gegeven, is het ICRC een hoofdrolspeler in de bescherming en bijstand van de door het conflict in Syrië getroffen bevolkingsgroepen.

22 dec

Geen enkel land ter wereld zal veilig zijn voor COVID-19, zo lang niet alle landen veilig zijn. Daarom maakt Belgisch minister van Ontwikkelingssamenwerking, Meryame Kitir, 4 miljoen euro vrij voor het COVAX-initiatief. COVAX is een wereldwijde samenwerking, met overheden én farmaceutische bedrijven, om ervoor te zorgen dat COVID-19-vaccins wereldwijd beschikbaar en toegankelijk zijn voor alle landen. 

18 dec

Op donderdag 17 december en vrijdag 18 december heeft Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès een onderhoud gehad met achtereenvolgens de minister van Buitenlandse Zaken van Armenië, Z.E. Dhr Ara Aivazian, en zijn ambtsgenoot uit Azerbeidzjan, Z.E. Dhr Jeyhun Bayramov.

17 dec

Sinds 2016 steunt België de stabilisatie- en wederopbouwinspanningen in Irak. Dit past binnen de holistische aanpak van ons land in de strijd tegen het terrorisme.